appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend

Langs de Lijn En Omstreken

Erik Van Haren en Willem la Rivière over poolen in de wiskundeles

dinsdag 12 februari 2019, 22:00 uur

Niet veel middelbare scholieren zullen wiskunde aanwijzen als hun favoriete vak. En als je vraagt aan welke sport ze doen, dan zal poolen niet bovenaan hun lijstje staan. Maar wat nou als je de twee combineert? Dan ontstaat 'Smart Pool' - een project waarbij de pooltafel wordt ingezet om lastige wiskundige vraagstukken op te lossen. Een succesformule, want op tientallen scholen staat inmiddels een pooltafel in het wiskundelokaal.

Een gesprek met Willem La Rivière - directeur van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, en met Erik van Haren, die de lesmethode voor 'Smart Pool' ontwikkelde.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1