appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Tom van 't Hek

Luister terug

Job Cohen: Femke Halsema wordt goede burgemeester

woensdag 27 juni 2018

Oud-burgemeester Job Cohen heeft er alle vertrouwen in dat Femke Halsema een goede burgemeester wordt voor Amsterdam. 

Dat zei hij woensdagavond bij Langs de Lijn En Omstreken, kort nadat bekend werd dat Halsema de opvolger wordt van Jozias van Aartsen, die tijdelijk burgemeester werd van Amsterdam na het overlijden van Eberhard van der Laan, oktober vorig jaar.

Halsema was voorheen politiek leider van GroenLinks. Haar politieke ervaring zal haar helpen bij het omgaan met de gemeenteraad, die nogal wat verschillende smaken kent, aldus Cohen.

Heeft Halsema niet een te uitgesproken politiek profiel om burgermoeder voor alle Amsterdammers te kunnen zijn? Cohen denkt van niet. 'Ze krijgt een andere rol. Ze weet dat bij die functie hoort dat je beetje boven de partijen moet staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat gaat doen. En hartstikke leuk dat er nu voor het eerst een vrouw komt als burgemeester in Amsterdam'.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1