appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Renze Klamer, Robbert Meeder

Luister terug

Reeën gered door drones

dinsdag 19 juni 2018

We zitten in de tijd van het jaar dat boeren er met hun maaimachines op uit gaan om het gras te maaien. Reekalfjes verstoppen zich vaak in het hoge gras en om te voorkomen dat ze omver worden gemaaid, heeft Natuurbeheerder Utrechts Landschap twee drones aangeschaft die vanuit de lucht kalfjes opsporen. Een van de initiatiefnemers om die drones te gebruiken is boswachter Martijn Bergen.


Je zou denken dat de kalfjes vanzelf wel wegrennen voor de luidruchtige maaimachines, maar Bergen vertelt dat de kalfjes bewust niet reageren. 'De moeders van de kalfjes maken geluiden waarmee ze hun kroost laten weten dat ze stil moeten blijven liggen', aldus Bergen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1