appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Ontmoet Tessa, de sociale robot, met een bloempot op haar hoofd

donderdag 5 april 2018, 21:00 uur

Wang Long Li is één van de bedenkers van Tessa, een kleine zorgrobot die het leven van patiënten makkelijker maakt. En niet alleen de levens van patiënten verbeteren door Tessa, ook die van hun omgeving. Mantelzorgers ervaren meer vrijheid en zien hun naaste vaak opbloeien. 

En dat allemaal door een klein apparaatje met een plantje op haar hoofd. Hoe heeft Wang Long Li dat bedacht en wat is de toekomst van Tessa? Samen zijn ze in de studio bij Langs de Lijn En Omstreken.


Hulprobot Tessa


Hulprobot Tessa kondigt het nieuws aan


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1