appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Langs de Lijn En Omstreken

Computergame zorgt ervoor dat kinderen gaan buitenspelen

woensdag 7 maart 2018, 21:55 uur

Het is een van de grote opvoedkundige vraagstukken van deze tijd. Hoe krijgen we onze kinderen zover om buiten te gaan spelen in een tijd waarin laptops, tablets en spelcomputers hen aan de bank gekluisterd lijken te houden. 

Mark Wuestman, projectleider van het spel Happy Life, bedacht een game waarin jongeren naar buiten worden gestuurd om de middelen te verdienen om het spel uit te spelen. In Langs de Lijn En Omstreken was hij te gast met basisschooldirecteur Bart Roumen en een van zijn leerlingen, Sevket.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1