appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Langs de Lijn En Omstreken

Goud in Grenoble

vrijdag 9 februari 2018, 22:03 uur

Precies vijftig jaar geleden vonden de Olympische Winterspelen plaats in Grénoble. Het was daar in Zuid-Frankrijk dat Kees Verkerk uitgroeide tot een volksheld met de titel op de 1500 meter. 

In zijn schaduw waren er ook twee dames die schaatsgoud veroverden. Carrie Geijssen op de 1000 meter, Ans Schut op de 3 kilometer. Schaatslegendes van het kaliber Verkerk zouden zij niet worden. 

Maar hun gouden dag in Grénoble bracht het land wel degelijk in vervoering. Geijssen en Schut gaan 50 jaar terug in de tijd, in deze bijdrage van Edwin Cornelissen.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1