appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Langs de Lijn En Omstreken

Man uit Kampen was in 2016 misschien wel de laatste pleger van majesteitsschennis

donderdag 8 februari 2018, 20:48 uur

Een groot deel van de Tweede Kamer lijkt wel wat te voelen voor het voorstel van D66 kamerlid Kees Verhoeven om het verbod op majesteitsschennis af te schaffen.

Dan zou er  geen onderscheid meer gemaakt moeten worden tussen het beledigen van de koning en gewone burgers. Advocaat Christiaan Vingerling verdedigde in 2016 de laatste Nederlander die daadwerkelijk werd veroordeeld voor majesteitsschennis. Hij vertelt in Langs de Lijn en Omstreken waarom hij het helemaal eens is met Verhoeven. Zijn client kreeg in 2016 een maand cel, zonder het verbod op majesteitsschennis zou dat met 150 euro boete wel klaar zijn geweest. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1