appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Langs de Lijn En Omstreken

De winnaar van de Kindervredesprijs én twee bijzondere Nederlandse genomineerden

dinsdag 5 december 2017, 21:03 uur

Gisteren won de zestienjarige Mohamad Al Jounde de Kindervredesprijs, een internationale award voor de tiener die zich het meest heeft ingezet om de levens van jongeren om zich heen te verbeteren. Op zijn twaalfde besloot Mohamad een school te starten in het vluchtelingenkamp waar hij noodgedwongen terecht was gekomen. Dankzij zijn harde werk en zijn gave om zijn kennis te delen hebben honderden leeftijdsgenootjes een opleiding kunnen volgen. 

Mohamad is te gast bij Langs de Lijn En Omstreken, samen met Gabriel Gomes Barros en Fahima Elmi, die als eerste Nederlanders genomineerd waren voor de Kindervredesprijs.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1