appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Reporter Radio

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Tijs van den Brink, Margje Fikse, Robbert Meeder

Luister terug

Assange schokte ook het Nederlandse diplomatieke wereldje met zijn WikiLeaks

donderdag 11 april 2019

WikiLeaks-oprichter Julian Assange vluchtte zeven jaar geleden de ambassade van Ecuador in om uitlevering naar de Verenigde Staten te voorkomen. Maar donderdag werd hij gearresteerd door de Britse politie en vroegen de VS om zijn uitlevering.

In Langs de Lijn En Omstreken en gesprek over Assange met journalist Maurits Martijn van De Correspondent die veel weet van het door Assange opgerichte Wikileaks en hem persoonlijk ontmoette. En met Uri Rosenthal. Hij was minister van Buitenlandse Zaken op het moment dat WikiLeaks het Amerikaanse diplomatieke verkeer openbaar maakte.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1