appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Robbert Meeder

Luister terug

Een revolutie in de forensische opsporing aanstaande?

donderdag 19 december 2019

Hij was een van de beruchtste seriemoordenaars in Amerika: de Golden Gate Killer. Hij pleegde dertien moorden en verkrachtte 50 vrouwen. Jarenlang lukte het de politie maar niet om hem aan te houden. Totdat er een nieuwe manier van dna onderzoek werd bedacht waarbij gebruik wordt gemaakt van de databases van bedrijven die bijvoorbeeld stamboomonderzoek doen. 

Een gesprek hierover met Lex Meulenbroek, DNA-deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut. Hij schreef er ook een boek over, Een Hooiberg vol Spelden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1