appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Langs de Lijn En Omstreken

Nederlandse natuurfilmer werkte mee aan Planet Earth II

dinsdag 29 november 2016, 21:00 uur

Het is de Mount Everest voor natuurfilmers: dagen in een boomtop afwachten op die ene shot, die dan in Planet Earth te zien is met de voice over van de roemruchte Sir David Attenborough. De Nederlandse natuurfilmmaker Michael J. Sanderson lukte het, met zijn beelden vanuit de jungle van Guatemala.

En toch kwam het per toeval tot stand. Sanderson draaide voor een eigen documentaire beelden van spidermonkeys (een soort slingerapen) in de jungle en kwam daarover via-via in contact met de crew van Attenborough. Ze vielen voor de unieke beelden die Sanderson filmt met zijn zelfgemaakte drone en een samenwerking werd geboren.

Lees meer: Nederlandse cameraman werkt mee aan hitserie Planet Earth II

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1