appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Langs de Lijn En Omstreken

Briljante bomen-droom van bollenkweker

vrijdag 14 oktober 2016, 22:06 uur

Een innovatieve emmer van papierpulp waarmee jonge bomen in extreem droge gebieden kunnen groeien.


Met die vinding is bollenkweker Pieter Hoff kanshebber op de titel 'Nationaal Icoon', die volgende week wordt uitgereikt door het het ministerie van economische zaken.

Hij was te gast in Langs de Lijn En Omstreken om zijn verhaal te vertellen.


De 'groei-emmer' (Growboxx) is een goedkope irrigatiemethode waarmee zowel bomen als planten tot wasdom komen. Inmiddels zijn 1 miljoen groei-boxen verkocht aan Mexico. Het bedrijf van Hoff is in gesprek voor levering van miljoenen groei-boxen in andere landen die kampen met droogte en ontbossing.


Droom

Al in 2008 had Hoff een droom dat hij het planten van bomen zo goedkoop wilde maken dat het de ontbossing op de wereld kan compenseren. Per seconden verdwijnt 1 voetbalveld bos in de wereld als gevolg van houtkap. De Growboxx is een manier om het planten van bomen wereldwijd te stimuleren.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1