appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Renze Klamer, Tom van 't Hek

Luister terug

Vervalsing in de archeologie: de zaak Vermaning

donderdag 5 juli 2018

Het is de prominentste vervalsingszaak in de Nederlandse archeologie: De zaak Vermaning. In 1965 meldde Tjerk Vermaning dat hij in Drenthe een kamp van Neanderthalers had gevonden. In één klap werd hij de bekendste amateurarcheoloog van Nederland. 

Vanaf 8 juli presenteert het Drents Museum de tentoonstelling De Zaak Vermaning. Conservator Wijnand van der Sanden en archeoloog en steentijdspecialist Marcel Niekus leggen uit waarom de vondsten van Vermaning de Nederlandse archeologie nog altijd bezighouden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1