appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Langs de Lijn En Omstreken

Tsjernobyl als vakantiebestemming?

donderdag 21 april 2016, 21:00 uur

In de nacht van 26 op 27 april 1986 ontplofte reactor nummer 4 in de Russische kerncentrale Tsjernobyl. Bijna negen ton radioactief materiaal kwam vrij, met dramatische gevolgen voor de gezondheid. Dertig jaar later is de zone rondom de reactor nog steeds verlaten, maar toch heeft de plek een bijzondere aantrekkingskracht op toeristen. 

Is het nucleair ramptoerisme of een droombestemming? Een gesprek met Franka Hummels, auteur van het boek De Generatorgeneratie en Wouter van der Meer van Blini Reizen bij 'Langs de Lijn En Omstreken'.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1