appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Robbert Meeder

Luister terug

Brandweermoed in beeld in 'Marnixstraat 117'

woensdag 29 maart 2017

Het is zaterdagmorgen 17 januari 2015 als de brandweer in Amsterdam opgeroepen wordt voor een brand in de Marnixstraat. Ter plekke lijkt het om een reguliere brand te gaan, maar wat dan nog niemand weet is dat één van de ingezette brandweermensen die dag bijna om komt. 

De traumatische inzet voor de brandweer was voor Filmmaker Marieke Slinkert aanleiding om een reconstructie-documentaire te maken. Samen met de betrokken brandweermannen en bewoners gaat ze bij Langs de Lijn En Omstreken terug naar die ene morgen in januari.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1