appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Luister terug

Kunnen we in de toekomst drinken uit de Maas?

woensdag 18 maart 2020

Zou u een slok uit de Maas of de Rijn nemen? Waarschijnlijk is het antwoord nee. De missie van universitair docent, ecoloog en avonturier Li An Phoa is dat onze rivieren weer drinkbaar worden. Om aandacht te vragen voor dit doel liep ze zo'n 1000 kilometer van de bron van de Maas in Frankrijk tot het einde hier in Nederland.

Er is een driedelige documentaire gemaakt over haar tocht: Drinkbare Maas. De eerste aflevering wordt aanstaande zondag - op wereld waterdag - uitgezonden. 15:30 op NPO2. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1