appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Renze Klamer, Jeroen Stomphorst

Arieke van Liere over het inburgeringsexamen dat 'achterhaald is'

woensdag 4 juli 2018

Minister Koolmees heeft vandaag laten weten het inburgeringsexamen aan te passen aan onze huidige normen en waarden. Hij doet dit nadat studente Arieke van Liere ontdekte dat het examen en het oefenmateriaal bol staan van achterhaalde foto's en stereotypes. Voor haar afstudeerproject aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam deed ze een jaar onderzoek naar het inburgeringsexamen. 

"Wat vooral opviel was dat de vrouwen alleen werden afgebeeld met een stofzuiger, achter een winkelwagentje of aan de keukentafel", vertelt Van Liere. "Maar nergens zie je een man met een wc-borstel in de hand."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1