appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Langs de Lijn En Omstreken

Presentator: Robbert Meeder

Luister terug

Nederlandse inzendingen voor het EU Songbook

dinsdag 24 april 2018

Welk Nederlandstalige lied representeert ons land het beste? Is dat bijvoorbeeld 'Het dorp'? Of 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'?


Tot 20 mei worden alle Nederlanders uitgenodigd om zes nummers te kiezen die symbool staan voor de Nederlandse cultuur. Die krijgen een plek in het allereerste liedjesboek van de Europese Unie, het EU Songbook.

Elf andere Europese landen gingen ons al voor, en vandaag spreken we de twee mensen die de Nederlandse verkiezing begeleiden: Christiane Nieuwmeijer, verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Lieuwe Noordam van het Prins Claus conservatorium in Groningen.

Foto: Mark Catoe

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1