appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kwesties

Presentator: Marianne van den Anker

Luister terug

Debat: 'Verplicht mensen in de bijstand om 20 uur per week vrijwilligerswerk te doen'

zondag 10 juni 2018

Marianne van den Anker staat in Breda waar bijstandsgerechtigden binnenkort misschien het plantsoen moeten gaan aanharken, in ruil voor een uitkering. Is dat een redelijke eis van de politiek? Of moeten bijstandsgerechtigden met rust worden gelaten?  

Al bijna drie jaar is het in de Participatiewet opgenomen: gemeenten zijn verplicht een beleid te formuleren over tegenprestaties bij een bijstandsuitkering. Tot op heden gebeurt dit in veel gemeenten nog niet. VVD Breda wil straks een tegenprestatie zien van de bijstandsgerechtigden van 20 uur per week.

Een debat tussen Thierry Aartsen van de lokale VVD en Erna Smeekens, die zich al jaren inzet voor bijstandsgerechtigden. Zij is het oneens met de plannen en wil dat mensen een plek in de maatschappij krijgen zonder dwang. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1