appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Kwesties

Fitboys & fitgirls: slaat Nederland door in de fitheids- en bodycultuur?

zondag 6 mei 2018, 20:03 uur

Op zondag 6 mei is het internationaal anti-dieetdag. Een dag die in 1992 is ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarige meisje, omdat ze er niet meer tegen kon dat ze dik was. Nu, 26 jaar later is ons uiterlijk en ons lichaamsgewicht nog steeds erg belangrijk. In 2016 en 2017 was fitness de meest populaire sport van Nederland. 2,7 miljoen Nederlanders gingen minstens 1 keer per week naar de sportschool. 

Velen roken niet, drinken geen alcohol en doen aan een strikt sap- of groentedieet. Moeten we niet een beetje meer genieten en af en toe wat ongezonder leven? 

Marianne van den Anker is zondagavond in Amsterdam-Noord om met verschillende betrokkenen te praten over hun manier van gezond leven. Genieten zij volop, genieten zij met mate of genieten ze liever niet voor een zogeheten killerbody? En hoe zit het met de gevaren van verslaving, blessures, anorexia, boulimia en het nieuwe orthorexia?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1