appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Hoe maken wij de ongezondste wijken weer gezond? Vanuit de Utrechtse wijk Overvecht

zondag 14 januari 2018, 20:00 uur

We staan in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart met de NPO Radio 1-bus in probleemwijk Overvecht: één van de ongezondste wijken in Nederland, waar mensen veel vaker dan gemiddeld naar de huisarts gaan. Tegelijkertijd is één op de vier Overvechters obees. 

Hoe houden we kosten voor gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk? Hoe voorkomen we dat mensen naar de dokter gaan als het niet echt nodig is? En hoe maken we mensen ook meer bewust van de kosten van gezondheidszorg zodat ze niet voor elk wissewasje bij de huisarts staan? 

We praten met buurtbewoners, lokale politici, docenten en huisartsen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1