appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Iedereen verplicht DNA afstaan & Helpt een strengere inburgeringswet?

zondag 17 december 2017, 20:00 uur

Moet iedereen in Nederland straks verplicht zijn DNA afstaan voor een eventuele nationale databank? In de zaak van Milica van Doorn, die in 1992 is verkracht en vermoord, is afgelopen zaterdag een verdachte opgepakt naar aanleiding van een DNA-match. Marianne van den Anker praat met betrokkenen over het oplossen van criminaliteit met behulp van DNA-onderzoek. Wat doet een databank met onze privacy?

Rob Oudkerk is met de bus in Utrecht om te praten over het inburgeringsbeleid van Nederland. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is geschrokken van alle problemen in het integratiedossier. Enorme wachtlijsten voor inburgeringscursussen, slechte integratie en de afhankelijkheid van een uitkering. Koolmees wil taalles vanaf de eerste dag dat de vluchtelingen Nederland binnenkomen. Ook wil hij het niveau hiervan verhogen zodat de kans op een baan vergroot wordt. Maar doen vluchtelingen zelf wel genoeg hun best? En hechten we zelf niet teveel waarde aan een goede integratie? Rob praat in de bus met vluchtelingen en de politiek.

NPO Radio 1