appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Onenigheid over Holocaust-monument & Meer gelijke rechten voor moslima's?

zondag 10 december 2017, 20:00 uur

Vrouwen bidden in alle Nederlandse moskeeën gescheiden van de mannen, ze kunnen geen imam worden en zijn meestal ongewenst in moskeebesturen. En islamitisch scheiden mag je als vrouw alleen als je man het goed vindt. Hoe erg is dat? Moet dat veranderen en mogen niet-moslims er zich überhaupt mee bemoeien? Rob Oudkerk leidt het debat met betrokkenen in de NPO Radio 1-bus.

En Marianne van den Anker is leidt een discussie over het nationaal Holocaust-monument. Al jaren is er geruzie in Amsterdam over de plek en de grootte van het monument. En ook nu is er een alternatieve plek en een alternatief monument bedacht. Van den Anker praat hierover met de kunstenaars die met dit alternatief komen en met Ron van der Wieken, voorzitter van het Centraal Joods Overleg.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1