appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Islam-predikers registreren & Drempel voor een abortus-pil

zondag 19 november 2017, 20:58 uur

Columnist Fidan Ekiz pleit voor een registratieplicht voor imams in Nederland. Spanje en België hebben dit jaar al zo'n registratieplicht ingesteld voor imams, als reactie op de betrokkenheid van imams bij de terreuracties in Europa. Moet er wel zo'n controle op imams in Nederland komen? Of moet er een betere opleiding komen voor Imams, zoals de directeur van de koepelorganisatie van Islamitische Scholen deze week zei in een interview? 

Nu kunnen vrouwen voor het afbreken van een zwangerschap alleen hulp krijgen bij een abortuskliniek die niet voor iedereen eenvoudig bereikbaar is. Marianne van den Anker staat in Amsterdam en debatteert over hoe hoog die drempel moet zijn voor een abortus.

NPO Radio 1