appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Amper gezond eten bij voedselbank & Rookvrije speeltuinen

zondag 12 november 2017, 20:00 uur

Rob Oudkerk staat vanavond met de bus in Amsterdam Noord. Hij leidt het debat over het plan van de huidige regering om de btw op groente en fruit te verhogen van 6 naar 9 procent. Maar is dit niet het verkeerde signaal? Moeten we gezond eten juist niet goedkoper maken en slecht eten duurder? Bijvoorbeeld met een vet- en suikertax of met gratis groenten en fruit voor voedselbanken. Want het zijn juist de armen die vaak ongezond eten. Hoe krijg je arm Nederland, meer dan 1,2 miljoen mensen, aan de gezonde voeding?  

En Marianne van den Anker in een sportcafé in Arnhem. Daar is de PvdA een actie gestart op initiatief van de Hartstichting om speeltuinen en sportvelden rookvrij te krijgen. Niet elke vereniging is hier blij mee, want waarom kan een bestuur hier niet zelf over beslissen en moet dit van bovenaf worden opgelegd?


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1