appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Verscherping jeugdstrafrecht & Overlast Schiphol

zondag 5 november 2017, 20:00 uur

Rob Oudkerk is zondag in Enschede om te praten over jeugdstrafrecht. Begin februari pleegde de 14-jarige Onur Cücü hier zelfmoord nadat leeftijdgenootjes een naaktfoto van hem verspreidden. De nicht van deze Onur is nu met een petitie gestart om de schuldigen, ondanks hun minderjarige leeftijd, strafrechtelijk te vervolgen. We debatteren naar aanleiding van deze petitie over een verscherping van het jeugdstrafrecht in Nederland.

Marianne van den Anker is in Hoofddorp om te praten over de overlast van Schiphol. Bewoners en politiek staan daar al haast sinds mensenheugenis lijnrecht tegenover elkaar. Vanaf 1 januari worden er 4.500 nieuwe woningen gebouwd onder de Buitenveldertbaan. Nieuwe bewoners moeten in hun koopcontract een nieuwe ‘niet zeuren’ clausule ondertekenen. Kan dat wel door de beugel?

NPO Radio 1