appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kwesties

Uitgeprocedeerde asielzoekers & Weinig diversiteit bij vrijwilligersorganisaties

zondag 15 oktober 2017, 20:00 uur

Ruim een derde van de Arnhemmers heeft een migrantenachtergrond, maar dat ziet het Rode Kruis in Arnhem niet terug bij hun organisatie of bij andere vormen van vrijwilligerswerk, zoals op scholen en bij (sport)verenigingen. Waarom zien we ze hier minder en wat kunnen we daar aan veranderen? Rob Oudkerk praat hierover met de verschillende betrokkenen.

Uitgeprocedeerd en weer terug naar Nederland
Marianne van den Anker debatteert met haar gasten over het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Een Iraanse vluchteling die in Nederland is bekeerd tot het christendom is uitgeprocedeerd. Het IND gelooft niet dat niet. Hij is naar Iran uitgezet, begeleid door vier marechaussees. Maar binnen 24 uur was hij weer op Schiphol. Zonder de juiste papieren komt hij Iran niet in. Wat moet Nederland doen?

NPO Radio 1