appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kwesties

Wanneer ben je een goede moslim?

zondag 28 mei 2017, 20:00 uur

De Ramadan is begonnen! In deze negende maand van de islamitische maankalender wordt er tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. Kun je een goede moslim zijn als je niet vast? Rob Oudkerk is zondag in Amsterdam Nieuw-West om met moslims te praten over Ramadan, want het blijkt dat steeds minder jonge islamitische Nederlanders zich strikt houden aan de regels van de Ramadan. Bestaat moderniteit wel binnen de islamitische gemeenschap in Nederland? 

Deelnemers aan het debat: Atta de Tolk (schrijver), Nermien el Salmawy (werkt in de mode), Semra Celebi (juriste en wil de positie van de moslimvrouw ter discussie stellen) en Omer Karasu (bestuurslid CMO en initiatiefnemer van “Hallo wij zijn moslims”). 

Waarschuwingen op alcoholflessen?

Marianne van den Anker leidt in Nieuwe Niedorp, een debat over de vraag of het tijd wordt dat er, net als op sigarettenverpakkingen, waarschuwingen worden geplaatst voor de gevolgen van alcohol en zo de totale alcoholconsumptie terug te dringen.

Deelnemers aan het debat: Niko Stammes (gestopt met drinken op zijn 19e) en Rober Willemsen (voorzitter Koninklijke Horeca Nederland).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1