appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kwesties

Presentator: Marianne van den Anker

Luister terug

Het Vliegend Spaghettimonster & Passend onderwijs

zondag 26 november 2017

In 2014 werd dit onderwijs-stelsel ingevoerd vanuit de gedachte dat ook leerlingen met een handicap of gedragsstoornis toegang moeten krijgen tot een reguliere school. Maar is dat wel zo’n goed idee? Is dat wel goed voor de zorgleerlingen? Is dat wel goed voor de gewone kinderen? En is het wel te doen voor de docenten?

Marianne van de Anker is in Nijmegen en praat met een pastafari, een bekeerling van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Deze rechtenstudente draagt zoals, volgens haar voorgeschreven staat in deze nieuwe religie altijd een vergiet op haar hoofd, behalve binnenshuis. Voor de officiële foto voor op het rijbewijs moest het vergiet echter af en dat weigerde ze. Ook de rechtbank ging niet akkoord met het respecteren van haar leefregels. Terecht?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1