appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kwesties

Presentator: Marianne van den Anker

Luister terug

Debat: 'Recht op eigen voorhuid!'

zondag 16 december 2018

Over de opvoeding van kinderen gaan de ouders. Maar mogen zij moreel gezien ook beslissen of ze aanpassingen mogen brengen aan het geslachtsdeel van een kind? Marianne van den Anker discus drie betrokkenen over de rol van ouders bij het wel of niet besnijden van hun jongetje. 

Te gast: Moeder en opiniemaker Yesim Candan strijdt voor recht op eigen voorhuid. Haroon Ali, besneden als baby, had liever zélf die beslissing willen nemen. Ook opiniemaker Paul van der Bas discussieert mee. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1