appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Bram Bakker

Kunststof

Joke J. Hermsen, schrijver/filosoof

maandag 12 februari 2018, 19:30 uur

Deze week verschijnt het nieuwe boek van schrijver en filosoof Joke J. Hermsen: Rivieren keren nooit terug. Een roman over kunsthistorica Ella, die door Frankrijk reist naar de rivier waar zij de vakanties van haar jeugd heeft doorgebracht. Het is een melancholieke roman over liefde en dood, tijd en herinnering en de levenslust en verbeeldingskracht van de kindertijd.

In 1998 debuteerde Hermsen met Het Dameoffer. Vorig jaar schreef Hermsen het essay Melancholie van de onrust voor de Maand van de Filosofie. Als filosoof is ze gefascineerd door hoe wij onze tijd vullen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1