appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kamerbreed

Gert-Jan Segers (CU) en Reinier van Zutphen (Nat. Ombudsman)

zaterdag 23 december 2017, 13:08 uur

Gert-Jan Segers(CU) en Reinier van Zutphen (Nationale ombudsman) zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Suzanne Bosman blikt met hen terug op het afgelopen jaar.

Het kabinet-Rutte III,bestaande uit VVD, CDA, D66 en CU, kwam na een lange formatie tot stand. Er moesten ideologische tegenstellingen worden overbrugd. Hoe zorgt Segers er als leider van de kleinste coalitiepartij, de ChristenUnie is met vijf zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, voor dat het christelijke profiel van zijn partij geen glans verliest? En hoe kijkt hij als een van de architecten van het‘wonder-kabinet’ terug op de intensieve periode van onderhandelen?

Reinier van Zutphen is sinds maart 2015 de Nationale ombudsman. Burgers kunnen bij hem terecht met klachten over de overheid. Vorig jaar waren dat er 35.000. De titel van het laatste jaarverslag luidt ‘Wie niet past, loopt vast’: er gaat veel goed in het contact tussen overheid en burgers, maar niet iedereen is zelfredzaam, waardoor sommige mensen in grote problemen komen. Ruim een half jaar na verschijning van het jaarverslag maakt Suzanne Bosman de balans op met de Nationale ombudsman:ziet hij inmiddels verbetering? En wat is zijn boodschap voor het nieuwe kabinet?

Kamerbreed,zaterdag 23 december tussen 13:00 en 14:00 uur op NPO Radio1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1