appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kamerbreed

Jan Peter Balkenende

zaterdag 9 december 2017, 13:08 uur

OUD-PREMIER BALKENENDE IN KAMERBREED

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende (CDA) is zaterdag 9 december te gast bij presentator Kees Boonman in Kamerbreed.

Balkende werd premier in het politiek roerige jaar 2002, toen LPF-lijsttrekker Pim Fortuyn vermoord werd. Hij zette het thema normen en waarden op de politieke en maatschappelijke agenda. Balkenende leidde kabinetten met de LPF, de VVD, de PvdA, D66 en de ChristenUnie. 
Kees Boonman praat met de oud-CDA-leider over zijn politieke erfenis, zijn visie op de huidige politiek en zijn maatschappelijke betrokkenheid. 
Balkenende is momenteel extern adviseur Corporate Responsibility bij EY en bestuursvoorzitter van Maatschappelijke Alliantie. Deze organisatie brengt fondsen, bedrijven en de overheid bij elkaar om gezamenlijk de impact van maatschappelijke initiatieven te vergroten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1