appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kamerbreed

Marleen Barth, Tiny Kox en Roel Kuiper

zaterdag 2 december 2017, 13:08 uur

Marleen Barth (PvdA), Tiny Kox (SP) en Roel Kuiper (CU) zijn te gast in Kamerbreed. Kees Boonman blikt met de fractievoorzitters uit de Eerste Kamer vooruit op de Algemene Politieke Beschouwingen die komende week in de senaat worden gehouden.

Het kabinet-Rutte III verdedigt maandag en dinsdag het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ in de Eerste Kamer. Net als in de Tweede Kamer steunt het kabinet op een meerderheid van slechts één zetel. Wat betekent dit volgens Barth en Kox voor de positie van de oppositie in de senaat? En wat willen zij in debat met premier Rutte voor elkaar krijgen?

De ChristenUnie zit voor de tweede keer in haar bestaan in een kabinet. Wat is de boodschap van Kuiper aan het kabinet? Heeft hij nog wensen of moet hij zich bij het regeerakkoord neerleggen?


Kamerbreed, elke zaterdag van 13 tot 14 uur, op NPO Radio 1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1