appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kamerbreed

Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) en Paul Tang (PvdA)

zaterdag 21 oktober 2017, 13:08 uur

Kamerbreed over Brexit en Europese ambities Rutte III

In Kamerbreed zijn te gast de Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) en Paul Tang (PvdA). Kees Boonman praat met hen over de Brexit en de Europese ambities van het kabinet-Rutte III.

Het Brexit-dossier wordt dikker en dikker. Maar schot in de zaak zit er nog onvoldoende, zo werd geconcludeerd tijdens de Europese top deze week in Brussel. Over welke gevolgen deze ‘impasse’ heeft, wordt zaterdagmiddag in Kamerbreed gesproken met de  Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) Paul Tang (PvdA).

De Europese Unie is allerminst van plan de Britten een vrijgeleide uit de Unie te geven. Het Verenigd Koninkrijk zal zich vrij moeten vechten en de Britse premier May is op haar beurt niet bereid een hoge prijs voor de scheiding te betalen. Is de Brexit per definitie een wedstrijd van verliezers of zien Van Baalen, Tang enDe Jong toch mogelijkheden om tot een ‘nette scheiding’ te komen?

Verder aandacht voor de Europese ambities van Rutte III dat donderdag op het bordes verschijnt. Welke aan- en kanttekeningen hebben de parlementariërs gemaakt tijdens het lezen van het nieuwe regeerakkoord? En in hoeverre komen de plannen van het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie tegemoet aan Eurosceptische sentimenten in de Nederlandse samenleving?

Kamerbreed wordt elke zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur uitgezonden op Radio1, vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1