appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

Kamerbreed

Klaver (GroenLinks), Van den Broek (Randstad), Draijer (Rabobank)

zaterdag 23 september 2017, 13:14 uur

Topondernemers Jacques van den Broek (Randstad) en Wiebe Draijer (Rabobank) en partijleider Jesse Klaver (GroenLinks) zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Kees Boonman spreekt met hen over de staat van het land en hun verwachtingen van het nieuwe kabinet. De uitzending komt live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag.

De economie groeit harder dan verwacht, maar niet alle Nederlanders merken dit nog in hun portemonnee. Daarom moeten de lonen omhoog, zei premier Rutte op Prinsjesdag. Zien de ondernemers ook ruimte voor loonsverhoging? 

En welke maatregelen moeten de formerende partijen VVD, CDA, D66 en CU treffen als het gaat om bijvoorbeeld de veranderende arbeidsmarkt? Veel partijen hanteren het motto 'vast minder vast en flex minder flex', maar hoe ziet de baan van de toekomst er uit volgens de CEO van het op een na grootste uitzendbureau ter wereld, Jacques van den Broek?

Of het nu gaat om hypotheken of pensioenen: banken zijn erbij betrokken. Welke hervormingen bepleit bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van de Rabobank om onze verzorgingsstaat overeind te houden?

GroenLinks heeft een paar maanden onderhandeld met VVD, CDA en D66 over een kabinet. Maar de partijen kwamen niet tot elkaar en de plaats van GroenLinks werd ingenomen door de ChristenUnie. Hoe kijkt partijleider Klaver aan tegen het kabinet in wording, dat deze week halsoverkop besloot het eigen risico in de zorg niet te verhogen?

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1 en live te volgen via themakanaal NPO Politiek

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1