appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kamerbreed

Brenninkmeijer (Europese Rekenkamer) en Jongerius (PvdA)

zaterdag 12 augustus 2017, 13:08 uur

Alex Brenninkmeijer (lid Europese Rekenkamer) en Agnes Jongerius (PvdA-Europarlementariër) zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Kees Boonman spreekt met hen over de formatie, de arbeidsmarkt en de Brexit. 

Na drie weken vakantie zijn de vier onderhandelende partijen onder leiding van informateur Zalm weer terug aan de onderhandelingstafel. De sociale partners, werkgeversorganisatie VNO-NCW en vakbond FNV, nemen komende week plaats aan de formatietafel. Wat zijn de adviezen van Brenninkmeijer en Jongerius voor de formerende partijen op de vraagstukken die voorliggen? Hoe kijken zij bijvoorbeeld door hun 'Europese bril' naar de Nederlandse arbeidsmarkt? 

De onderhandelingen over de scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zitten muurvast. Een doorstart in de onderhandelingen over de Brexit is dus hard nodig. Deze week meldde een Britse krant dat de regering van premier May bereid is om 40 miljard euro te betalen als compensatie voor het vertrek uit de EU, maar Brussel wil minstens 60 miljard euro. Zijn deze onderhandelingen gedoemd te mislukken of gloort er toch nog hoop?

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1