appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Kamerbreed

Moorman (PvdA Amsterdam), Hofman (CDA Eindhoven) en Bijlholt (D66 Amersfoort)

zaterdag 29 juli 2017, 13:08 uur

In Kamerbreed zijn te gast: Marjolein Moorman (PvdA Amsterdam), Linda Hofman-Jobse (CDA Eindhoven) en Tyas Bijlholt (D66 Amersfoort). 

Kees Boonman praat met hen over de kabinetsformatie en de gemeenteraadsverkiezingen. Hofman, Moorman en Bijlholt zijn lijsttrekker bij de verkiezingen, die volgend jaar maart plaatsvinden.

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn op vakantie, maar over anderhalve week worden de gesprekken hervat. Veel maatregelen die uiteindelijk in een regeerakkoord komen te staan, moeten door gemeenten worden uitgevoerd. De lijsttrekkers volgen de formatie dan ook op de voet.

Ze vertellen over hun wensen op het gebied van wonen en werken en over de impact van Haagse besluiten voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In Amsterdam is de PvdA na verlies bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst in de oppositie beland. Het CDA Eindhoven heeft de laatste jaren ook zetels verloren en is nu ook oppositiepartij. In Amersfoort is D66 de grootste partij.

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1