appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Kamerbreed

Emile Roemer (SP), Hans Hillen (CDA) en Maurice Limmen (CNV)

zaterdag 8 juli 2017, 13:08 uur

Emile Roemer (SP), Hans Hillen (CDA) en Maurice Limmen (CNV) zijn te gast in Kamerbreed. Gastpresentator Jan Mom praat met hen over deformatie en over de positie van de middenklasse.

De SP heeft volhard in haar verkiezingsbelofte niet met de VVD in een kabinet te gaan zitten. De consequentie daarvan is dat de partij op landelijk niveau in de oppositie blijft. Hoe kijkt partijleider Roemer aan tegen de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en CU en hoe wil hijd e komende jaren vanuit de oppositie proberen macht (terug) te pakken?

Hans Hillen heeft een lange carrière in het CDA achter de rug: hij was Eerste en Tweede Kamerlid en minister van Defensie. Hoe kunnen de nu formerende partijen volgens hem hun verschillen overbruggen en een nieuwe coalitie vormen? 

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) publiceerde deze week het rapport De val van de middenklasse? De conclusie is dat de middenklasse zich redelijk goed redt, maar daar wel steeds harder voor moet werken. CNV-voorzitter Maurice Limmen maakt zich zorgen,vanwege de toenemende onzekerheid op de arbeidsmarkt. Hij roept de formerende partijen op een halt toe te roepen aan de flexibilisering.

Kamerbreed, elke zaterdag van 13 tot 14 uur op NPO Radio 1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1