appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kamerbreed

Frans Timmermans (PvdA)

zaterdag 29 april 2017, 13:08 uur

De Nederlandse eurocommissaris en vicevoorzitter Frans Timmermans is zaterdag te gast in Kamerbreed. Kees Boonman praat een uur lang met de PvdA'er Timmermans over zijn zorgen over en geloof in een verenigd Europa. De uitzending op NPO Radio 1 komt live vanuit Brussel, waar die dag een speciale EU-top is over de Brexit.

Opnieuw is het een cruciale dag voor Europa: in Brussel besluiten de regeringsleiders onder welke voorwaarden het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie kan verlaten. Is de Europese familie sterk genoeg om te voorkomen dat het een vechtscheiding wordt?

Europa kijkt met argusogen naar de presidentsverkiezingen in Frankrijk. Sociaal-liberaal Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het nationalistische Front National kregen de meeste stemmen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De uitkomst van deze verkiezingen is van levensbelang voor de Europese Unie: de keuze is tussen meer of minder Europa. Met welke scenario’s houdt eurocommissaris Timmermans rekening?

De Hongaarse premier Victor Orbán ligt al langere tijd onder vuur van de Europese Commissie en andere EU-lidstaten vanwege zijn asielbeleid. Ook zijn onderwijsbeleid lijkt op gespannen voet te staan met EU-regelgeving. Welke boodschap heeft Timmermans voor de Hongaarse premier?

Kamerbreed, elke zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1