appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kamerbreed

Van Baalen (VVD), Van Ojik (GroenLinks) en Maij (PvdA)

zaterdag 25 maart 2017, 13:08 uur

Hoe haalbaar is een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks? En hoe ziet de toekomst van Europa er uit nu komende week de Brexit in gang wordt gezet? In Kamerbreed zijn te gast: Europarlementariër Hans van Baalen (VVD), Tweede Kamerlid Bram van Ojik (GroenLinks) en ex-Kamerlid Marit Maij (PvdA). Gastpresentator is Suzanne Bosman.

De nieuwe Tweede Kamer is deze week geïnstalleerd. Het verlies van de PvdA betekent dat Europa-woordvoerder Marit Maij deze week afscheid heeft genomen van het Binnenhof. Hoe kijkt zij terug op haar periode als Kamerlid en hoe ziet haar toekomst er uit? Bram van Ojik werd deze week voor de derde keer geïnstalleerd als Tweede Kamerlid. Hij is de nieuwe woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken van GroenLinks. Zijn partij gaat volgende week serieus onderhandelen met VVD, CDA en D66 over een nieuw kabinet. Hoe groot is volgens Van Baalen, Van Ojik en Maij op dit moment de kans van slagen?

Europese leiders vieren dit weekend in Rome een feestje ter ere van 60 jaar Verdrag van Rome, dat uiteindelijk leidde tot de Europese Unie. Maar is er wel reden tot feest vieren? Europa heeft te maken met oorlog aan de buitengrenzen, de asielcrisis is nog lang niet bezworen en er is terreurdreiging. Bovendien stapt één lid uit de Europese familie: volgende week woensdag zet de Britse premier May de Brexit in gang. Hans van Baalen, Marit Maij en Bram van Ojik praten over de kansen en bedreigingen van Europa.

Kamerbreed, zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag en op NPO Radio 1

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1