appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kamerbreed

Marijnissen (SP), Van der Molen (CDA) en Wiersma (VVD)

zaterdag 31 december 2016, 13:08 uur

Gastpresentator Jan Mom sprak met drie kandidaat-Kamerleden over hun idealen, ambities en de verkiezingscampagne.

Lilian Marijnissen was vakbondsbestuurder bij de FNV en raadslid in Oss. Ze staat op plaats 3 op de kandidatenlijst en is daarmee de hoogste nieuwkomer bij de SP. Bij de vakcentrale organiseerde ze verschillende acties in de zorgsector.

Harry van der Molen is de nummer 8 op de CDA-lijst. Hij was eerder voorzitter van het CDJA en is nu wethouder in Leeuwarden, onder andere belast met het armoedebeleid.

Dennis Wiersma is de nummer 11 op de VVD-lijst, de hoogste nieuwkomer. Hij was eerder voorzitter van FNV Jong en werkte bij pensioenfonds PGGM.

Jan Mom praat met de kandidaat-Kamerleden over hun ambities in Den Haag, over polarisatie en integratie en over wat er moet gebeuren op het gebied van zorg, werk en inkomen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1