appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Hoorspel halfuur

Fluiten in het donker: Nika

zaterdag 23 december 2017, 00:00 uur

In de serie 'Fluitein het donker' een eerbetoon aan een bekende Russsiche dichter die op 10-jarige debuteerde en op jonge leeftijd overleed.


Uitgangspunt voor dit hoorspel vormt de Russische dichteres Nika Toerbina (1974 – 2002), die in 1984 op haar tiende jaar een bundel publiceerde waarvan de zelf ingesproken versie op langspeelplaat een groot succes in Rusland werd.

Toerbina maakte op haar 27-ste een eind aan haar leven. Nog altijd is Toerbina’s werk in Rusland bekend en geliefd.

De luisteraar treedt binnen in de hoogtijdagen van de Sovjet-Unie. Zelfs de rivier krijgt een stem en wordt vertolkt wordt door een gezongen tekst.


Schrijver: Hannah van Binsbergen

Regie: Joël Vegt

Met stemmen van Liz Vergeer (12 jaar), Lisa Smit en Anneke Blok.

Een productie van de VPRO met steun van het NPO-fonds en het Letterenfonds.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1