Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: bovennatuurlijk geloof onderzocht en finale Roland Garros

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: bovennatuurlijk geloof onderzocht en finale Roland Garros

Waarom zijn er zo veel mensen die geloven in het bovennatuurlijke? Je hoort het vandaag bij Dr Kelder en Co. En bij Radar Radio hoor je tips over hoe je vlees, pasta, rijst of yoghurt koopt zonder verpakking? Dit en meer hoor je vandaag bij NPO Radio 1

Sociale wetenschappen: flutstudies

"Het zijn maar vage nepstudies, de sociale wetenschappen. Vrouwenstudies, antropologie en sociologie." Dieuwertje Kuijpers overtuigt de luisteraar van Dr Kelder en Co van het nut van de sociale wetenschappen. Ze doet dat in de week waarin de Universiteit van Amsterdam een brandbrief aan het kabinet schrijft met daarin de waarschuwing dat de sociale wetenschappen een ondergeschoven kindje dreigen te worden.

Verder vanaf 13.00 uur bij Dr Kelder en Co - Waarom zijn er zo veel mensen die geloven in het bovennatuurlijke? Dat is wetenschappelijk een heel interessante vraag, vond jonge doctor David Maij. Hij onderzocht het geloof van mensen in "niet-fysieke fenomenen die onverifieerbaar, onzichtbaar en onmeetbaar" zijn.

Finales Roland Garros

De damesfinale neemt vandaag plaats. Simona Halep en Sloane Stephens strijden om de eindzege op het gravel in Parijs. Halep wees in de halve finales Garbiñe Muguruza terug naar huis en US Open-kampioene Sloane Stephens was andermaal te sterk voor haar landgenote Madison Keys. In NOS Langs de Lijn wordt er teruggeblikt op deze finale en er vooruit gekeken naar de heren finale van zondag.

Verder vanaf 21.00 uur in NOS Langs de Lijn - In Montreal worden vandaag de kwalificaties gereden van de Grote Prijs van Canada. Het is voor Verstappen zaak om zoals hij het zelf zei: 'uit de muur te blijven'. Op de hoeveelste plek mag Verstappen dit keer starten. Je hoort het van F1 verslaggever Louis Dekker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schade na fietsongeluk: hoe krijg je je geld?

Je bent als fietser aangereden door een taxichauffeur. Er is letsel en je hebt schade aan de fiets. Je wisselt gegevens uit met de bestuurder zodat je alles met de verzekering kan regelen, maar de taxichauffeur wil niet vertellen waar hij verzekerd is. De politie wil je aangifte niet opnemen en verwijst je naar je eigen verzekering. Hoe kan je je schade verhalen als de tegenpartij niet wil meewerken?

Verder vanaf 15.00 bij Radar Radio: Veel consumenten kiezen er bewust voor om het aantal verpakkingen zoveel mogelijk te reduceren. Het is beter voor het milieu en het bespaar afval in je container. Hoe koop je vlees, pasta, rijst of yoghurt zonder verpakking? Radar geeft je tips!

Standplaats Sociale Advocatuur

Afgelopen woensdag demonstreerden sociaal advocaten tegen de verschraling van vergoedingen van rechtsbijstand voor mensen met een laag inkomen. Verslaggever Willem de Haan volgde eerder drie maanden lang het wel en wee van een advocatenkantoor in Groningen. Een oud kantoor waar de idealen van de jaren zeventig nog recht overeind staan. Het kantoor doet bijna alleen zaken voor mensen met een minimum inkomen.

Het wordt de advocaten niet altijd makkelijker gemaakt, maar hun betrokkenheid bij de cliënten is er niet minder om. Vanaf 14.00 uur bij Argos: Standplaats Sociale Advocatuur. Met reacties van Minister Dekker van Rechtsbescherming en van Bernard de Leest van de Orde van Advocaten.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie