Binnenland
NOS

FBI doet huiszoeking bij advocaat Trump in zaak-Stormy Daniels

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. FBI doet huiszoeking bij advocaat Trump in zaak-Stormy Daniels

De FBI is het kantoor van Michael Cohen, de persoonlijk advocaat van president Trump, binnengevallen. Volgens The New York Times is de Amerikaanse politiedienst onder meer op zoek naar documenten die duiden op betalingen aan porno-actrice en stripper Stormy Daniels.

President Trump is woedend over de inval, die hij in een gesprek met journalisten op het Witte Huis een schandaal noemt en "een totale heksenjacht".

"Ze hebben een hele lading papieren meegenomen", vertelt correspondent Arjen van der Horst in het NOS Radio 1 Journaal. "Er zat ook correspondentie bij tussen Cohen en zijn cliënten, inclusief die met Trump. Dat is bijzonder, want correspondentie tussen een advocaat en een cliënt is beschermd. Daar mag de FBI niet zo maar in neuzen. Er moeten echt hele zware redenen zijn om dat toch te doen."

FBI doet huiszoeking bij advocaat Trump

Cohen betaalde Daniels, die eigenlijk Stephanie Clifford heet, 130.000 dollar, mogelijk om haar seksuele relatie met Trump stil te houden. Volgens Cohen deed hij de betaling uit eigen zak.

Vorige maand zei Daniels dat ze naar de rechter wil stappen om onder het zwijgcontract uit te komen. In een interview met het tv-programma 60 Minutes leverde Daniels geen bewijs voor haar claim dat ze ruim tien jaar geleden seks heeft gehad met Trump, vlak na de geboorte van diens zoon Barron.

Huiszoekingsbevel

De FBI kreeg het huiszoekingsbevel na een doorverwijzing van Robert Mueller, de speciaal aanklager die onderzoek doet naar Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Volgens The New York Times heeft de huiszoeking niets te maken met Muellers onderzoek, maar is die wel het gevolg van informatie die Mueller op het spoor is gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie