appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Deze Dag Toen: Paul McCartney verlaat Beatles

ANP
dinsdag 10 april 2018 | NOS | Redactie

Met één besluit liet Paul McCartney zijn fans trillend en in shock achter, maar zelf leverde het hem ook behoorlijk wat slapeloze nachten op. Vandaag is het precies 48 jaar geleden dat de popster brak met de Beatles.

Na 7 jaar vol wereldhits, gillende fans en flitsende camera’s kondigde McCartney zijn vertrek niet aan bij zijn mede-bandleden. Hij koos The Daily Mirror uit om het nieuws op 10 april 1970 kenbaar te maken. Dat leverde hem de nodige storm van protesten en kritiek op. 

Het zal geen verrassing zijn dat McCartney de break-up als één van de meest donkere periodes uit zijn leven ziet. "Ik was depressief. Dat zou jij ook doen. Je scheurde je los van levenslange vrienden", zei hij jaren later tegen BBC 4.  

Hoewel een week na zijn vertrek zijn eerste soloplaat uitkwam, wist de wereldster niet eens of hij wel verder wilde met muziek. Desondanks wist hij een reputatie op te bouwen als een van de meest succesvolle songwriters uit de geschiedenis. Ook zonder de Beatles bleek hij tientallen hits te kunnen schrijven. New, zijn meest recente plaat, verscheen in 2013.  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1