Binnenland

Comenentia: 'Geweldig om bij de wereldtop te horen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Comenentia: 'Geweldig om bij de wereldtop te horen'

[NOS] 76,29 meter. Met die afstand verpulverde Denzel Comenentia het Nederlands record kogelslingeren. Het levert hem een EK-ticket op. En een plekje bij de wereldtop.

De 22-jarige atleet leverde die prestatie bij een wedstrijd in Austin, Texas. Een prestatie waar hij zo vroeg in het seizoen nog geen rekening gehouden had. "Dat had ik zeker niet verwacht, maar ik ben er heel blij mee", laat hij telefonisch weten in Langs de Lijn En Omstreken.

"Ik hoopte wel al in de buurt te komen van de EK-limiet van 74 meter, maar 76 meter had ik echt nog niet in m'n hoofd. Hiermee kom ik echt bij de wereldtop. Dus ja, daar hoor ik nu bij. Dat is geweldig."

Het bezorgt Comenentia echter ook een luxeprobleem. Het multitalent had zich namelijk ook al bij het kogelstoten voor het EK geplaatst. Dat onderdeel vindt op dezelfde dag plaats als het kogelslingeren. En dus moet Comenentia kiezen.

"Ik steek de meeste tijd en energie in kogelstoten. Daarin heb ik tot nu toe ook de meeste successen behaald, maar nu sta ik er bij het kogelslingeren beter voor. Dus het wordt een moeilijke keuze. In juni of juli hak ik de knoop door."

'Geweldig om nu bij de wereldtop te horen'

Ster advertentie
Ster advertentie