Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Ronde van Vlaanderen en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Ronde van Vlaanderen en eredivisie

Goedemorgen en vrolijk Pasen! Op deze Eerste Paasdag duikt OVT in de Nederlandse traditie van het leveren van de bloemen voor het Urbi et Orbi, wordt in België De Ronde van Vlaanderen verreden en wordt er gevoetbald in de eredivisie. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

De Ronde

In België wordt vandaag andermaal vuurwerk verwacht in de wielerkoers De Ronde van Vlaanderen. Het is wellicht de grootste eendagskoers van het jaar, Langs de Lijn is er door de dag heen uiteraard bij. De koers levert vaak prachtig spektakel, daardoor besteedde De Nieuws BV eerder deze week al aandacht aan vijf iconische momenten uit afgelopen edities.

'Bedankt voor die bloemen'

Het Urbi et Orbi wordt op Eerste Paasdag traditiegetrouw uitgesproken te midden van een Nederlandse bloemenzee. Dertig ton aan plantmateriaal moet daarbij zijn weg zien te vinden van de Nederlandse kwekers naar het Sint-Pietersplein in Rome, waaronder 15.000 tulpen, 2.000 narcissen, 3.000 hyacinten, 9.000 losse bloemen en twintig metershoge bomen. Maar waar komt deze merkwaardige traditie vandaan? En waarom bloemen uit Nederland? Hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest vertelt erover in OVT, vanaf 10.00 uur.

Eredivisie

Wat weet FC Twente voor elkaar te boksen zonder Gertjan Verbeek? De tukkers staan laatste en reizen af naar Venlo in de hoop daar punten te sprokkelen om degradatie te vermijden. Verder staat er een in Rotterdam een derby op het programma.

Feyenoord ontvangt stadsgenoot excelsior. Weet Robin van Persie zijn goede vorm door te zetten? Je hoort het in Langs de lijn.

Dit is het programma:

12.30 uur VVV-FC Twente | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur FC Groningen-Ajax | Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur Heracles-SC Heerenveen | Verslag: Frank Wielaard
16.45 uur Feyenoord-Excelsior | Verslag: Arman Avsaroglu

De zoektocht naar waardering

Subtiele, psychologische spelletjes om jezelf te promoten – je kan het stom vinden, of er niet aan mee willen doen, maar eigenlijk ontkom je er niet aan. De zoektocht naar waardering van anderen is simpelweg van levensbelang. Dat vertelt hoogleraar Roos Vonk in de documentaire Dubbele Agenda, die als als geen ander weet hoe lastig het is om aardig én goed gevonden te willen worden. Luister om 21.00 uur naar Dubbele Agenda in Radio Doc.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie