Binnenland
BNNVARA

'Premier Rutte belt met ING over omstreden salarisverhoging'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Premier Rutte belt met ING over omstreden salarisverhoging'

"Premier Mark Rutte heeft de dag na de ministerraad de telefoon gepakt en zich persoonlijk met de omstreden salarisverhoging van de ING-topman bemoeid." Dat zegt politiek redacteur Peter Kee in De Nieuws BV.

'Rutteriaanse wijze'

"Op zaterdag heeft Rutte Jeroen Van der Veer, president-commissaris van ING, gebeld en hem duidelijk gemaakt dat de maatschappelijke onrust die is veroorzaakt niet acceptabel is. Van der Veer heeft Rutte toen op het hart gedrukt de verhoging terug te draaien." Kee kan zich voorstellen dat de premier dat op "Rutteriaanse wijze" gedaan heeft: "Briesend, want dat kan hij wel op zo'n moment."

Vorige week maakte ING bekend het salaris van topman Ralph Hamers met 50 procent te verhogen naar ruim 3 miljoen euro. De aangekondigde salarisverhoging veroorzaakte een storm van kritiek. Werknemers, klanten en politici voerden de druk op de bank op. Met succes: afgelopen dinsdag liet ING-president-commissaris Jeroen van der Veer in een verklaring weten de onrust te betreuren en de verhoging terug te draaien. Volgens hem had de bank de publieke reactie over deze gevoelige kwestie onderschat.

Kee en van Jole zijn elke woensdag tussen 13.00 - 13.30 uur te horen in De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie