Binnenland
NOS

Deze Dag Toen: Nederland krijgt een nieuwe krant

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Nederland krijgt een nieuwe krant

Het dwarse broertje van NRC Handelsblad en meer gericht op jongeren. Met dat idee werd de krant nrc.next opgericht. Op 14 maart 2006 verscheen het eerste exemplaar.

Nrc.next werd opgericht om jongeren bij de krant te betrekken. De krant richt zich op hoogopgeleide twintigers en dertigers. In tegenstelling tot grote broer NRC Handelsblad, een middagkrant, verschijnt nrc.next 's ochtends.

Vier jaar na de oprichting mocht de toon van de krant nog wel wat "stouter, aparter en brutaler", daarom werd filosoof en columnist Rob Wijnberg aangetrokken als hoofdredacteur. Hij was met zijn 27 jaar de jongste hoofdredacteur van een landelijke Nederlandse krant. Wijnberg werd twee jaar later weer weggestuurd omdat de hoofdredactie vond dat de krant te weinig op het nieuws gericht was.

In 2016 besluit NRC om het Handelsblad en nrc.next gedeeltelijk in elkaar te schuiven. Beide kranten krijgen dezelfde opmaak, dezelfde katernen en eenzelfde voorpagina. Tussen de lezers is er inmiddels niet veel onderscheid meer, zei hoofdredacteur Peter Vandermeersch tegen het vakblad Adformatie. "Het grootste verschil zit hem in het moment van lezen."

Tegenwoordig heeft nrc.next een oplage van zo'n 31.000 exemplaren.

Ster advertentie
Ster advertentie